Διεθνής Διαγωνισμός Σύνθεσης για ταινία Animation 2018

 

 

    ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ

            ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

 

                                                                                                                

                                                                                                           Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

 

 

ΓΕΦΥΡΕΣ 

                  

Διεθνής Διαγωνισμός Σύνθεσης

για ταινία Animation 2018

 

Προθεσμία υποβολής

5/3/2018, 17:00 (ώρα Ελλάδος)

 

 

H επιτυχία του περσινού Διεθνούς Διαγωνισμού Σύνθεσης για ταινία Animation 2017 ξεπέρασε κάθε προσδοκία, με τη συμμετοχή πάνω από 150 συνθετών από την Ελλάδα και από πολλές χώρες.

 

Ο Κύκλος ΓΕΦΥΡΕΣ διοργάνωσε αυτό τον Διαγωνισμό για πρώτη φορά πέρυσι, δίνοντας χώρο έκφρασης και προώθησης σε συνθέτες που ενδιαφέρονται για τη δημιουργική σχέση εικόνας και μουσικής.

 

Για τον φετινό διαγωνισμό επελέγη η πολυβραβευμένη ταινία EL EMPLEO (Ο ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ) του Αργεντινού Santiago «Bou» Grasso με πάνω από 80 διακρίσεις, την οποία ο κάθε διαγωνιζόμενος συνθέτης θα προσεγγίσει με τη δική του οπτική γράφοντας μουσική για το φιλμ.

 

Σε συνεργασία με το διακεκριμένο Φεστιβάλ Animasyros, ένα από τα καλύτερα πανευρωπαϊκά φεστιβάλ animation, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στον πολυδιάστατο κόσμο των κινουμένων σχεδίων που ξεπερνούν βέβαια  τον «παιδικό» κόσμο των καρτούν, μέσα από δημιουργίες άκρως ανεπτυγμένες, αφαιρετικές και πολυδιάστατες σε νοήματα και συναισθήματα.

 

Η κριτική επιτροπή αποτελείται από τον συνθέτη Sam Pegg (Αγγλία), τον σκηνοθέτη Anton Octavian (Ρουμανία), τη σπουδαία ερμηνεύτρια αλλά και συνθέτρια Δήμητρα Γαλάνη, τον Πρόεδρο του Animasyros Βασίλη Καραμητσάνη και τον συνθέτη και επικεφαλής των ΓΕΦΥΡΩΝ Δημήτρη Μαραγκόπουλο.

 

Η επιτροπή, έχοντας προεπιλέξει δέκα περίπου συνθέτες, θα παρουσιάσει την επιλεγμένη ταινία με τις μουσικές ενώπιον του κοινού για να ανακηρύξει τους τελικούς νικητές στις 16 Απριλίου 2018.

 

Προθεσμία υποβολής: 5/3/2018, 17:00 (ώρα Ελλάδος)

 

Πληροφορίες – δηλώσεις συμμετοχής

Πηνελόπη Πατρικιάνου, 210 72 82 736, ppat@megaron.gr