Ημέρες Ηλεκτροακουστικής Μουσικής 2016

Το τριήμερο 2 με 4 Δεκεμβρίου ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το φετινό φεστιβάλ του Ελληνικού Συνδέσμου Συνθετών Ηλεκτροακουστικής Μουσικής (ΕΣΣΗΜ) με τίτλο “Ημέρες Ηλεκτροακουστικής Μουσικής 2016” υπό την αιγίδα του Tμήματος Tεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων. Η φετινή διοργάνωση ήταν η τέταρτη που αναλαμβάνει το τμήμα μας, μετά τις αντίστοιχες «ημέρες» του ’07, του ‘09 και του 2012.

Στα πλαίσια του φεστιβάλ παρουσιάστηκαν ηλεκτροακουστικά έργα μελών του ΕΣΣΗΜ και φοιτητών από το Ιόνιο πανεπιστήμιο, το ΤΕΙ Κρήτης και το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, καθώς και οπτικοακουστικά έργα ξένων συνθετών – μελών της διεθνούς συνομοσπονδίας ηλεκτροακουστικής μουσικής (CIME/ICEM). Οι συναυλίες πραγματοποιήθηκαν στις πρόσφατα ανακαινισμένες αίθουσες του τμήματος Tεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων  στο Ληξούρι όπου έχει πλέον εγκατασταθεί και λειτουργεί ειδικό σύστημα τρισδιάστατης ηχητικής προβολής.

Το φεστιβάλ πλαισιώθηκε από παράλληλες εκδηλώσεις όπως σεμινάρια και εικαστικές / ηχητικές εγκαταστάσεις και έκλεισε με ένα αξέχαστο πάρτι στο bar inside.

Τέλος, οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία των ‘ημερών 2016’, τους φοιτητές, τους προσκεκλημένους και τους χορηγούς μας και όλους όσους μας υποστήριξαν με την παρουσία τους. Καλή συνέχεια!

Περισσότερες φωτογραφίες στη σελίδα μας στο facebook: https://www.facebook.com/pg/ElectroacousticDays/photos/?ref=page_internal